Окупанти 28 серпня обстрілювали Миколаїв із РСЗВ "Смерч" та "Ураган", пошкоджено портову інфраструктуру

Окупанти 28 серпня обстрілювали Миколаїв та Миколаївську область
Фото: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області | Facebook
Удень 28 серпня росіяни завдали удару Миколаєву з реактивних систем залпового вогню "Смерч". Про це повідомило у зведенні за підсумками дня оперативне командування "Південь".

"Як наслідок – виникла пожежа на території елеватора. Пошкоджено інші об'єкти інфраструктури, зокрема житлові будинки. Людських втрат немає", – ідеться у повідомленні.

Увечері того самого дня після 19.00 ворог ударив по промисловій інфраструктурі міста з РСЗВ "Ураган". Люди не постраждали.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що протягом дня окупанти також обстрілювали Миколаївський та Баштанський райони області.

У селищі Любомирівка одна людина загинула. У селі Котлярове одна людина дістала важкі поранення. Зруйновано та пошкоджено житлові будинки. Унаслідок ворожого обстрілу селища міського типу Первомайське частково зруйновано житлові будинки. Постраждалих немає.

Березнегуватська громада – під постійним вогнем, пошкоджено житлові будинки.

У місті Очаків окупанти били переважно по території аквазони, постраждалих немає.

Уночі 29 серпня продовжився артилерійський обстріл села Котлярове. Влучання у два житлові будинки та господарські будівлі. Інформацію щодо постраждалих уточнюють.

Уночі і сьогодні вранці також обстрілювали Широківську громаду, пошкоджено житлові будинки та сільгоспбудівлі. Інформацію про пошкодження та постраждалих уточнюють.

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва уточнила, що у Миколаєві внаслідок прильотів ракет пошкоджено портову інфраструктуру.

За її інформацією, в області протягом доби один житель загинув, щонайменше четверо поранені. На сьогодні у лікарнях перебуває 332 пацієнти, які дістали поранення внаслідок російських обстрілів.

Контекст:

Російська армія обстрілює Миколаїв та область із 24 лютого – з першого дня повномасштабного вторгнення до України. У березні – квітні інтенсивність обстрілів знизилася після того, як українські військовослужбовці відсунули окупантів від міста. З травня регіон зазнає обстрілів і ракетних ударів майже щодня.

За інформацією мера Миколаєва Олександра Сєнкевича станом на 7 серпня, з початку повномасштабної війни в Миколаєві загинуло 132 особи, поранено 619 людей. Пошкоджено понад 500 багатоповерхівок, приблизно 700 приватних будинків, 209 об'єктів інфраструктури.

27 серпня у Миколаївській ОВА повідомили, що внаслідок обстрілів із боку російських окупаційних військ було пошкоджено 10 тис. цивільних об'єктів у регіоні.

Росіяни контролюють приблизно 5% населених пунктів Миколаївської області, повідомили в ОВА 5 серпня.