Окупанти на Донбасі використовують перемир'я для зміцнення оборонних позицій

Проросійські бойовики на Донбасі зміцнюють позиції
Фото: ЕРА

Під час режиму тиші, який діє на Донбасі із 27 липня, бойовики активно зміцнюють позиції і встановлюють мінно-вибухові загородження.

Командування російських окупаційних військ використовує встановлене на Донбасі перемир'я для зміцнення оборонних споруд. Про це повідомило Міністерство оборони України з посиланням на Головне управління розвідки.

Окупанти активно нарощують інженерне обладнання передових позицій: відновлюють наявні і будують нові окопи, бліндажі, ходи сполучень, обладнують додаткові місця для ведення вогню.

Окрім того, бойовики встановлюють мінно-вибухові загородження і мінують ділянки місцевості вздовж доріг із використанням протитанкових мін.

Водночас окупаційні війська продовжують втрачати особовий склад через розширення площ замінованих територій. 21 серпня на встановленій саперами противника протипіхотній міні підірвався військовослужбовець одного з підрозділів 9-го окремого механізованого полку окупаційних військ, ідеться в повідомленні.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група узгодила режим повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі. Президент України Володимир Зеленський зазначав, що Об'єднані сили на Донбасі будуть відповідати на ворожі обстріли й після набуття перемир'ям чинності.

За словами начальника Генштабу – головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, режим припинення вогню виконують з обох сторін, поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру.