Окупанти наступають на п'яти напрямках, українські військові уразили 10 районів скупчення сил противника – Генштаб ЗСУ

Найінтенсивніші бої точаться цієї зими на Донбасі
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр / Facebook

Російські окупанти ведуть наступальні дії на п'яти напрямках. Про це 22 лютого у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог і далі зосереджує основні зусилля на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському і шахтарському напрямках, уточнили в Генштабі.

Минулої доби підрозділи сил оборони України відбили атаки російських загарбників у районах населених пунктів Куземівка і Діброва Луганської області та Федорівка, Ягідне, Берхівка, Бахмут і Курдюмівка Донецької області.

Українська авіація напередодні завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів і двох ударів по зенітних ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ уразили два райони зосередження живої сили противника.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої точаться цієї зими на Донбасі.