"Окупанти віддразу почали відступати". Морські піхотинці розповіли, як звільнили Макарівку Донецької області. Відео

Ворог не полишає спроб повернути Макарівку під свій контроль, зазначили українські військові
Скріншот: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського / Facebook
Одеські морські піхотинці були в авангарді звільнення від російських окупантів села Макарівка Донецької області.

Про це 13 червня повідомляють у Facebook 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.

"Як результат, частина особового складу ворога була знищена, частина взята в полон, частина втекла. Наразі в населеному пункті тривають стабілізаційні дії", – ідеться в повідомленні.

В опублікованому відео зазначено, що звільнили населений пункт воїни 137-го окремого батальйону морської піхоти.

"Вони [окупанти] відразу почали відступати на правому краю села через поле. Поки ми займалися кожним будинком… вони змогли втекти, але не всі. Група орків залишилася в нас у тилу. Після чого спільно з другим батальйоном 35-ї бригади тил був зачищений, останні орки були вибиті із села, частина з них є в полоні... Після цього вони почали просто руйнувати село – авіація, артилерія, а також "Сонцепьок" (вогнеметна система залпового вогню ТОС-1А. "ГОРДОН") хотів працювати. Але почалися поряд із ним приходи, він розвернувся і знявся з позиції", – розповів морський піхотинець із позивним Берлін.

Українські захисники також зазначили, що ворог не полишає спроб повернути село під свій контроль, обстрілюючи його артилерією, мінометами й танками.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Українські захисники протягом тижня звільнили сім населених пунктів (Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожове, Макарівка, Благодатне) і просунулися на 6,5 км, проінформували увечері 12 червня в оборонному відомстві. Площа території, узятої під контроль, становить 90 км.