Окупанти скинули авіабомби на центр Торецька, шестеро постраждалих – прокуратура

Росіяни використали авіабомби ФАБ-250
Фото: Донецька обласна прокуратура / Facebook

Російські війська 5 червня скинули авіабомби на місто Торецьк у Донецькій області, постраждало щонайменше шестеро людей. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

За попередніми даними, армія РФ завдала двох ударів по центру міста з використанням ФАБ-250.

Унаслідок обстрілу дві жінки 71 і 64 років та 45-річний чоловік дістали осколкові поранення. Зараз їх госпіталізовано.

Крім того, троє правоохоронців, які проїжджали повз, дістали контузії.

Також вибух пошкодив навчальний заклад, житлові багатоповерхові будинки, цивільну інфраструктуру, адмінбудівлю і приміщення банку.

Ведуть досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Сьогодні вранці голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомляв, що Торецьк зазнав авіабомбардування. Тоді було відомо про одного пораненого.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі. Росіяни не припиняють спроб повністю захопити Донецьку й Луганську області, а також обстрілюють мирні населені пункти з різних видів озброєння.