Окупанти у Мелітополі формують загони "Юнармії" – мер міста

Окупанти посилюють ідеологічний тиск на дітей та молодь у Мелітополі, заявив Федоров
Фото: EPA

В окупованому Мелітополі Запорізької області російські загарбники утворюють загони "Юнармії". Про це 6 листопада повідомив у Telegram мер Мелітополя Іван Федоров.

"Рашисти посилюють ідеологічний тиск на дітей і молодь на тимчасово окупованих територіях. На базі фейкового університету формуються загони "Юнармії" – організації, що діє під крилом міноборони РФ і готує майбутнє "гарматне м'ясо" для армії окупантів і співробітників спецслужб", – заявив Федоров.

Окрім того, у школах дітей навчають за російськими підручниками, де історію "переписано за методичками КДБ", повідомив мер. Учням старших класів планують викладати початкову військову підготовку, додав Федоров.

"Пропаганда війни – це кримінальний злочин. А пропаганда війни серед неповнолітніх – це злочин проти людства", – резюмував міський голова Мелітополя.

Федоров також заявляв, що зі шкіл Мелітополя звільняються вчителі. Мелітополь, за його словами, щодня стає дедалі мілітаризованішим, практично вся промисловість працює на оборону окупантів.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли у 150-тисячний Мелітополь.

Обласний центр (Запоріжжя) окупанти не змогли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області і проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.