Окупанти вкрали ікони із церкви ПЦУ в Енергодарі – мер

Орлов зазначив, що окупанти називають вкрадені ікони "руськими"
Фото: Дмитро Орлов - Енергодарський міський голова / Telegram
Російські окупанти обікрали в Енергодарі Запорізької області храм Православної церкви України. Про це у Telegram повідомив мер міста Дмитро Орлов.

"Поки Збройні сили України крок за кроком просуваються вперед і звільняють окуповані території, рашисти в Енергодарі, які, мабуть, у власних фантазіях перемогли всіх "нацистів", тепер узялися перемагати церкви. Сьогодні на своїх пропагандистських каналах окупанти виклали відео, яке підтверджує розграбування ними ж храму Православної церкви України і, зокрема, вилучення православних ікон, які вони називають "руськими", – заявив він.

Орлов зазначив, що такі відеодокази злочинів, "люб'язно надані самими злочинцями", скоро знадобляться Україні.

Контекст:

Частина Запорізької області, зокрема Енергодар, перебуває під окупацією росіян із березня.

Із серпня окупанти регулярно обстрілюють Енергодар і Запорізьку атомну електростанцію, що розташована в ньому, звинувачуючи в обстрілах Україну. Окрім того, з околиць Енергодара російські війська регулярно обстрілюють населені пункти Дніпропетровської області, що розташовані на протилежному березі Дніпра.

Президент РФ Володимир Путін 30 вересня у Кремлі підписав "договори" про "входження" до складу Російської Федерації тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей, які перед цим Росія, всупереч міжнародному праву, визнала "незалежними державами".

12 жовтня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію "Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН" щодо невизнання псевдореферендумів у Запорізькій, Херсонській, Луганській і Донецькій областях України.