Окупанти вночі обстрілювали з важкої артилерії та "Градів" Нікопольський район

Росіяни не припиняють обстрілів Нікополя та околиць
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
За ніч російські окупанти тричі обстріляли Нікопольський район у Дніпропетровській області. Про це повідомив уранці 19 вересня у Telegram голова ОВА Валентин Резніченко.

"Росіяни тричі вдарили з важкої артилерії та "Градів" по Нікопольській та Марганецькій громадах. Випустили понад 40 снарядів. Попередньо, люди не постраждали", – написав Резніченко.

Унаслідок обстрілів у Нікополі та на його околицях пошкоджено до 10 будинків, кілька господарчих споруд, автомобілі, водопровід та лінію електропередач.

"У Марганецькій громаді обстріли залишили без світла понад 2500 сімей. Енергетики вже працюють", – додав голова ОВА.

В інших районах області цієї ночі атак не було.

Напередодні, 18 вересня, окупанти обстріляли Нікопольський район чотири рази. Двоє мирних жителів загинули, ще троє осіб дістали поранення. За інформацією оперативного командування ЗСУ "Південь", внаслідок обстрілу було зруйновано майже три десятки житлових будинків, понад 10 господарських споруд, автобусну зупинку, кілька ліній електропередач і газопроводів, а також сонячну електростанцію з понад 320 сонячних панелей.

Контекст:

Російські окупанти регулярно обстрілюють Дніпропетровську область із початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Нікополь перебуває під постійним обстрілом РФ. Він розташований на правому березі Дніпра, з протилежного боку – окупований Енергодар і Запорізька АЕС.