Окупанти вранці обстріляли Авдіївку, вдарили по об'єкту транспортної інфраструктури у Костянтинівці й убили жителя Торецька – голова ОВА

Окупанти й далі обстрілювали Донецьку область 23 липня
Фото: Павло Кириленко / Facebook
Уночі та вранці 23 липня російські окупанти й далі обстрілювали Донецьку область. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Facebok.

"Уночі та раннім ранком гатили з артилерії по Авдіївці. Уранці завдали удару по об'єкту транспортної інфраструктури в Костянтинівці. Приблизно о 6.00 накрили артилерійським вогнем Торецьк – пошкодили щонайменше п'ять приватних будинків та вбили місцевого жителя", – ідеться в повідомленні.

За словами Кириленка, ситуація в області залишається напруженою.

"Ворог веде війну на знищення – людей та інфраструктури. Мої заклики до цивільного населення щодо необхідності евакуації залишаються актуальними", – написав він.

За добу 22 липня внаслідок російських обстрілів у Донецькій області було поранено дев'ятьох мирних жителів, повідомляв Кириленко.

Контекст:

На початку квітня ЗСУ витіснили окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці будуть захищатися і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова ОВА Павло Кириленко 2 липня.