Окупанти протягом доби 52 рази обстріляли Херсонську область. Росіяни били по житлових кварталах, поранено трьох мирних жителів

Звільнений Херсон противник атакував 21 раз
Фото: ЕРА

Російські окупанти минулої доби 52 рази обстріляли територію Херсонської області. Про це 16 лютого в Telegram поінформувала пресслужба обласної військової адміністрації.

"Мирні населені пункти області потерпали від обстрілів із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків та безпілотників", – ідеться в повідомленні.

Звільнений Херсон противник атакував 21 раз. За даними ОВА, загарбники прицільно били по житлових кварталах міста. Російські снаряди влучили у причал, ботанічний сад і будинки херсонців.

Минулої доби в регіоні внаслідок обстрілів із боку російських загарбників поранення дістало троє мирних жителів.

Контекст:

Херсон і практично всю Херсонську область російські окупанти захопили на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у лютому – березні 2022 року.

У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали системно обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

За даними міськради станом на 12 лютого, з 20 листопада Херсон і передмістя обстріляли 1991 раз. 80 людей загинули, 222 – дістали поранення, додали в міськраді.