Окупанти протягом доби понад 100 разів обстріляли територію України. Головні бої відбуваються в Донецькій області – Генштаб ЗСУ

На лиманському, бахмутському, авдіївському і мар'їнському напрямках ЗСУ відбили понад 30 атак російської армії
Фото: ЕРА
Минулої доби російська армія завдала трьох ракетних і 39 авіаційних ударів по позиціях військ Збройних сил України і населених пунктах. Про це Генеральний штаб Збройних сил України 3 травня поінформував у Facebook.

Також окупанти здійснили 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Обстріли зафіксовано в Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях.

"Противник і далі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському, авдіївському і мар'їнському напрямках, здійснивши там понад 30 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка", – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, на волинському і поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін – ознак формування наступальних угруповань армії РФ не виявлено.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі.