Окупанти протягом доби завдали 41 авіаудару і 57 разів обстріляли Україну із РСЗВ

Окупанти обстрілюють мирних жителів в українських населених пунктах по всій лінії зіткнення
Фото: mil.gov.ua (архів)

Російські окупанти в понеділок, 17 квітня, завдали чотирьох ракетних і 41 авіаційного удару по Україні. Про це повідомив 18 квітня у Facebook у ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник здійснив 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення", ідеться у зведенні.

Найбільше обстрілів російські війська здійснили на запорізькому і херсонському напрямках, де вони й далі ведуть оборонні дії. Протягом доби тут зафіксовано понад 40 обстрілів населених пунктів.

Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Золота Балка, Берислав, Львове, Іванівка, Микільське, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Також обстрілів та ударів із боку окупантів зазнавали населені пункти Харківської, Луганської, Миколаївської, Сумської областей.

Контекст:

Росія протягом року повномасштабного вторгнення, за даними Генштабу станом на кінець лютого 2023 року, завдала по Україні майже 5 тис. ракетних і 3,5 тис. авіаційних ударів, а також приблизно 1,1 тис. ударів із використанням БПЛА. Після цього були нові атаки.

У Міноборони розповіли 10 березня, що від початку війни під час масованих атак РФ випустила по Україні 821 балістичну і крилату ракету.