Окупанти протягом доби завдали двох ракетних і 20 авіаударів – Генштаб ЗСУ

Росія завдає ударів по Україні з першого дня повномасштабного вторгнення
Фото: EPA
Російські війська протягом доби завдали по Україні двох ракетних і 20 авіаударів. Про це повідомив пресцентр Генштабу Збройних сил України у Facebook 30 листопада.

"За добу окупанти завдали двох ракетних ударів по цивільних об’єктах населеного пункту Комишуваха Запорізької області. Здійснили 20 авіаударів по позиціях наших військ, а також по населеному пункту Білогір’я Запорізької області. Крім того, обстріляли з реактивних систем залпового вогню місто Херсон", – ідеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що зберігається загроза ракетних ударів окупантів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

Також із танків, артилерії та мінометів окупанти вели обстріли в районах населених пунктів на північному, слобожанському, куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському, запорізькому й херсонському напрямках.

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення, яке почалося 24 лютого, Росія завдала по території України понад 16 тис. ракетних ударів, повідомив 28 листопада міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив 30 листопада, що українські військові з початку повномасштабного вторгнення РФ виявили 240 тис. повітряних цілей російських окупантів. "Близько 80% знищується нашими вогневими засобами", заявив він.