Окупанти завдали ракетного удару по Краматорську, є жертви – мер

Мер Краматорська повідомив про жертви внаслідок обстрілу міста окупантами 7 липня
Фото: kramatorsk_chat / Telegram
Російські війська завдали авіаракетного удару по центру Краматорська Донецької області, повідомив у Facebook 7 липня мер міста і керівник військової адміністрації Олександр Гончаренко.

"Авіаракетний удар по центральній частині Краматорська. Є жертви. З'ясовуємо наслідки, працюють рятувальні служби", – ідеться в повідомленні.

За даними телеканала "Дом", опублікованими в Telegram, щонайменше одна людина загинула, відомо про кількох постраждалих, їм надають медичну допомогу.

До цього Краматорськ окупанти серйозно обстріляли 3 липня з РСЗВ "Смерч". Мер міста Олександр Гончаренко повідомив, що, за попередньою інформацією, жертв немає, але є серйозні руйнування. Цього самого дня з РСЗВ окупанти обстріляли Слов'янськ. Мер міста Вадим Лях заявляв, що загинуло шестеро людей, поранено 15 людей.

СБУ та Нацполіція розпочали розслідування, розцінивши обстріли як порушення звичаїв ведення війни окупантами.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

Зеленський говорив, що наступ Росії на Донбасі може зробити цей регіон безлюдним.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську. "Там є по суті дві фортеці – Слов'янськ і Краматорськ, особливо Краматорськ. Тому не думаю, що це так просто", – наголосив в інтерв'ю, опублікованому 2 липня, радник глави МВС Вадим Денисенко.