Окупанти звели понтонну переправу після удару по Чонгарському мосту. Супутникові знімки

Удару по Чонгарському мосту завдали вранці 22 червня
Фото: Суспільне Херсон / Telegram

Російські окупанти звели понтонну переправу після ракетного удару по мостах між півостровом Чонгар і Кримом. Про це свідчать знімки супутника Planet Labs, які 23 червня у Telegram опублікував проєкт "Радіо Свобода" "Схеми".

"Про те, що окупанти звели переправу вже після удару, свідчать знімки із супутника, зроблені раніше. Наприклад, за 18 травня", – ідеться в повідомленні.

На знімках, зроблених 23 червня, окрім переправи російських загарбників, видно також наслідки обстрілу.

Контекст:

Уранці 22 червня було завдано удару по Чонгарському мосту, через який Росія перекидала військову техніку з окупованого Криму. Про удар по автомобільному мосту через Сиваш і закриття руху на ньому повідомили місцеві Telegram-канали.

Пізніше атаку підтвердив "глава" Криму Сергій Аксьонов. Колаборант Володимир Сальдо, голова окупаційної адміністрації Херсонської області, заявив у Telegram, що за операцією стоять ЗСУ, які використали британські крилаті ракети Storm Shadow.

Відомо, що міст пробито наскрізь у двох місцях. Російські ЗМІ пишуть, що ударів було завдано як по основному (робочому), так і по дублювальному мосту через Чонгар, який зараз не використовують.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, коментуючи удар по мосту, заявив, що "далі буде".