Окупаційна влада Севастополя заявила, що на в'їзді до міста посилять перевірки авто

На в'їзді до Севастополя стоять цілодобові пости ДІБДР і Росгвардії
Фото: depositphotos.com
На в'їзді до Севастополя можуть встановити додаткові блокпости, також посилять перевірку транспорту. Про це 19 жовтня повідомив у Telegram так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв.

"Ми не вводитимемо жодної комендантської години, не вводитимемо жодних особливих порядків в'їзду чи виїзду з міста, не обмежуватимемо якимось чином пересування. Але у нас на в'їзді працюють стаціонарні, цілодобові пости ДІБДР і Росгвардії, які проводять контроль транспорту, який в'їжджає, особливо вантажівок, і, вибірково, приватних авто", – сказав він.

За словами Развожаєва, цю роботу продовжать і посилять. Водночас, імовірно, створять додаткові пости, проте тотальних обмежень поки що не вводитимуть.

Контекст:

Із 23-го до 27 вересня на тимчасово окупованих Росією територіях Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей відбулися псевдореферендуми про приєднання цих регіонів до Росії. 30 вересня Путін підписав "договори" про "входження" до складу РФ тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей. 5 жовтня Путін затвердив незаконну анексію захоплених територій України.

12 жовтня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію "Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН" щодо невизнання псевдореферендумів у чотирьох областях України, її підтримало 143 із 193 країн – членів організації, п'ять проголосували проти, 35 (зокрема Індія й Китай) утрималися. Проти виступили Білорусь, Північна Корея, Нікарагуа, Росія і Сирія. Єдиною країною світу, яка визнала "референдуми" російських окупантів в Україні, стала Північна Корея.

19 жовтня Путін ввів "воєнний стан" з опівночі 20 жовтня на тимчасово окупованих українських територіях Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей, які РФ незаконно анексувала.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що рішення Путіна нічого не змінить і процес деокупації захоплених регіонів триватиме. Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що "воєнний стан", який оголосила Росія в окупованих областях України, – це підготовка до масової депортації.

У Держдепартаменті США назвали указ Путіна "тактикою відчаю" й наголосили, що Крим, Донецьк, Херсон, Луганськ і Запоріжжя є суверенною територією України.