Оліфер: Великоднє перемир'я тривало лише 10 хвилин. У період із 30 березня до 2 квітня з боку бойовиків зафіксовано 101 обстріл

Оліфер підкреслила, що обстріли з боку бойовиків не припиняються, незважаючи на перемир'я
Фото: Прес-центр штабу АТО / Facebook

На засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона підтвердила готовність і надалі робити все можливе для виконання домовленостей про великоднє перемир'я, зазначила прес-секретар екс-президента України, представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Із 30 березня до 2 квітня бойовики незаконних збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей (НЗФ ОРДЛО) 101 раз обстріляли позиції українських військових, написала прес-секретар екс-президента України, представника України в тристоронній контактній групі (ТКГ) у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook за підсумками сьогоднішнього засідання ТКГ.

"Великоднє перемир'я тривало лише 10 хвилин. У період із 30 березня до 2 квітня 2018 року з боку НЗФ ОРДЛО/РФ зафіксовано 101 обстріл, із них 93 – прицільні. Варто зазначити, що заяву ТКГ щодо великоднього перемир'я підтримали лідери країн "Нормандської четвірки", у тому числі і президент РФ, проте тиша так і не запанувала", – зазначила Оліфер.

Вона підкреслила, що окреме обурення викликає інформація спостерігачів спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ про системні обстріли їхніх безпілотників бойовиками.

На засіданні ТКГ у Мінську українська сторона підтвердила готовність і надалі робити все можливе для виконання домовленостей про великоднє перемир'я, написала Оліфер.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Сторони вже кілька разів оголошували режим припинення вогню, але жодного разу не вдалося домогтися його тривалого дотримання.

ТКГ домовлялася, що великоднє перемир'я на Донбасі почне діяти 30 березня, проте, за інформацією штабу АТО, бойовики порушили його в першу добу.