"Ось він, пацани!" Олещук показав знищення дрона Shahed над Одеською областю. Відео

Олещук показав роботу мобільної групи, яка збиває дрони Shahed над Одеською областю
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook (архів)

Мобільні вогневі групи в Одеській області вночі 13 вересня результативно відпрацювали по дронах-камікадзе Shahed, якими країна-окупант РФ атакувала припортову інфраструктуру регіону. Відео бойової роботи командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук опублікував у Telegram 13 вересня.

"Під час нічної атаки на Одещині збито більше ніж три десятки ударних дронів! За цією цифрою – титанічна праця українських захисників. Особливо хочу відзначити бойову роботу мобільних вогневих груп! Із кожним днем їхня влучність зростає", – заявив командувач.

Олещук пояснив, що внаслідок ефективної роботи мобільних груп, озброєних стрілецькою зброєю, ПС ЗСУ не витрачають дефіцитних зенітних керованих ракет на дрони Shahed, а бережуть їх для збивання російських літаків, вертольотів та крилатих ракет.

На відео один з українських бійців коригує вогонь товаришів по службі по дрону-камікадзе, який летить, матом і вигуком: "Ось він, пацани!" Після кількох секунд вогню по безпілотнику він вибухає в повітрі під тріумфальні крики українських захисників.

Контекст:

Країна-агресор РФ після виходу із "зернової угоди" регулярно атакує портову інфраструктуру України.

Зокрема, масована атака дронами на Одеську область сталася у ніч проти 3 вересня. Було зафіксовано запуски 25 ударних БПЛА Shahed-136/131, які атакували південні райони регіону, 22 із них було збито.

4 вересня над Одеською областю збили 17 БПЛА, але були і влучання. Уночі 6 вересня російські війська атакували дронами-камікадзе Shahed Одеську область. Унаслідок атаки співробітник агропідприємства дістав важкі поранення і згодом помер у лікарні.

У ніч на 13 вересня окупанти вкотре атакували Одеську область, ударивши по портовій інфраструктурі південних районів регіону безпілотниками типу Shahed-136/131. Поранено шістьох осіб, троє з них – у важкому стані. Сили оборони України знищили 32 із 44 безпілотників.