Петрулевич про телебачення в ОРДЛО: У них новини – як Путін із Шойгу поїхав у тайгу. Чого із Шойгу? Баб у Росії немає, чи що?

Петрулевич: Крім Соловйова, жителі ОРДЛО більше нічого не бачать
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
З населенням тимчасово окупованих проросійськими бойовиками територій Донбасу треба працювати в інформаційному плані. Таку думку озвучив ексглава управління Служби безпеки України в Луганській області генерал-майор Олександр Петрулевич 7 квітня в ефірі телеканала "Україна 24".

"Для початку хоча б увімкнути їм телевізор, щоб вони бачили українське телебачення. Але коли щодня вони зомбуються тільки російськими... Крім [російського пропагандиста Володимира] Соловйова, вони [жителі ОРДЛО] більше нічого не бачать. Плюс щодня у них же новини починаються: "Володимир Володимирович Путін із голим торсом поїхав у тайгу із Шойгу". Чого він із Шойгу їздить, не знаю. Баб у Росії немає, чи що? Я ж не знаю, що у них там таке", – сказав Петрулевич.

На його думку, потрібно також полюбити населення, яке живе в ОРДЛО.

"І ту землю полюбити. І згадати про те, що це українська земля. І українські люди перебувають там", – підсумував він.

Контекст:

В Україні створили Центр протидії дезінформації, щоб боротися з російською пропагандою. Міністр культури й інформполітики України Олександр Ткаченко говорив, що серед основних завдань центру буде виявлення дезінформації, реагування на неї та протидія, а також просвіта й підвищення медіаграмотності громадян України. Очікують, що центр співпрацюватиме з фактчекінговими організаціями в Україні.

Президент України Володимир Зеленський 2 квітня призначив Поліну Лисенко главою центру і повідомив, що організація почала працювати.