До електрики підключено 80% Авдіївки, з міста евакуйовано 290 осіб – ДСНС

Сьогодні до електрики планують підключити решту Авдіївки
Фото: EPA

Сьогодні планується підключити до електропостачання ще 20% Авдіївки, а також перепідключити об'єкти соціально-побутової сфери з електрогенераторів на централізоване електропостачання, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Станом на 8.00 до електрики підключено 80% Авдіївки Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Сьогодні планується підключити ще 20% міста, а також перепідключити об'єкти соціально-побутової сфери з електрогенераторів на централізоване електропостачання.

Упродовж останньої доби з Авдіївки евакуювали 24 людей, з них 11 – діти. Загалом з міста вивезли 290 осіб, з яких 135 дітей і 42 – люди похилого віку.

5 лютого в Авдіївці, яка постраждала від обстрілу бойовиків, відновили електропостачання, а подачу тепла перевели з аварійного у стабільний режим.

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріли промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

З 30 січня в Авдіївці не було світла й води. З огляду на це в місті було оголошено надзвичайний стан, частину жителів евакуювали.