Після скасування пільгового ввезення доходи митниці України збільшилися на 82% – Железняк

21 червня Верховна Рада України скасувала окремі пільги з оподаткування, ухвалені на початку війни
Фото: Державна митна служба України / Telegram
Українська митниця в липні забезпечила надходження до бюджету 22,9 млрд грн. Про це поінформував у Telegram народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

За його словами, зростання надходжень за місяць становить 82%.

У червні цей показник був на рівні 12,6 млрд грн, ідеться в повідомленні.

"Тобто відміна пільг на мита дала тільки за місяць у бюджет "плюс" 10,3 млрд грн", – написав нардеп.

Крім того, він зазначив, що на обсягу надходжень позначилося зростання курсу валюти.

21 червня Верховна Рада України скасувала окремі пільги з оподаткування, ухвалені на початку війни. Закон №7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України скасував пільгове оформлення автомобілів під час їх перетинання кордону.

Контекст:

Верховна Рада 24 березня ухвалила законопроєкт №7190, яким звільнила від мита і податку на додану вартість імпорт товарів, які ввозять підприємства.

24 квітня в Раді реєстрували законопроєкт №7311, який передбачає повернення мита, ПДВ та акцизу на автомобілі та товари народного споживання. Автори законопроєкту пояснювали необхідність повернення оподаткування тим, що лише за перший тиждень звільнення від мита та ПДВ до держбюджету не надійшло понад 700 млн грн доходів.

Станом на 13 червня в Україну за пільговим розмитненням ввезли приблизно 163 тис. автомобілів. "Загальна сума наданої пільги 17,8 млрд грн", написав Железняк у Telegram.