Пєсков відмовився коментувати заяву Прилєпіна щодо посади "замкомбата" в угрупованні "ДНР"

Пєсков не прокоментував заяву Прилєпіна
Фото: ЕРА

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков назвав "фактом" присутність на Донбасі росіян і громадян інших країн Європи, але відмовився коментувати заяву російського письменника Захара Прилєпіна щодо участі у бойових діях на боці бойовиків "ДНР".

Речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати заяву російського письменника, радника ватажка терористів Олександра Захарченка Захара Прилєпіна, що він став "замкомбата" в терористичному угрупованні "ДНР". Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

Прилєпін розповів російському телеканалу "Дождь", що в жовтні 2016 року став "заступником командира батальйону" по роботі з особовим складом у "ДНР". Батальйон, за словами росіянина, належить "полку спеціального призначення армії" бойовиків.

Пєсков зазначив, що в рядах бойовиків на Донбасі "є громадяни Росії, як і громадяни інших країн Західної Європи, Східної Європи", які, на його думку, перебувають там "за покликом серця чи через  інші міркування".

Присутність росіян на Донбасі Пєсков назвав "фактом, який ми констатували", але заяву Прилєпіна не прокоментував.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.