Пєсков заявив, що США потрібно бути більш уважними, коли оцінюють напад на місію ОБСЄ на Донбасі

Пєсков підкреслив, що російська сторона може "лише в сотий раз повторити", що не є стороною конфлікту на Донбасі
Фото: kremlin.ru

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, спостерігачі ОБСЄ неодноразово фіксували, що "джерелом провокаційних дій на Донбасі є ЗСУ".

США необхідно "бути більш уважними", коли оцінюють напад на місію ОБСЄ на Донбасі, тим більше, якщо йдеться про визначення джерела провокаційних дій, сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам, коментуючи заяву Держдепу США у зв'язку з інцидентом, повідомляє ТАСС.

Він заявив, що самі спостерігачі ОБСЄ неодноразово фіксували, що "джерелом провокаційних дій є Збройні сили України". Пєсков підкреслив, що російська сторона може "лише в сотий раз повторити", що не є стороною конфлікту на Донбасі.

25 лютого в прес-центрі штабу АТО повідомили, що в районі Катеринівки Луганської області бойовики "ЛНР" влаштували збройну провокацію проти членів СММ ОБСЄ. Зазначалося, що невідомий у балаклаві і військовій формі з розпізнавальними знаками "Новоросії" зупинив два автомобілі ОБСЄ. Невдовзі на вулицю вийшов ще один озброєний чоловік, який відкрив вогонь з автомата в повітря. Після цього патруль сів у машину і виїхав у напрямку Золотого. Коли автомобілі проїхали понад 50 метрів, позаду них вибухнули дві гранати.

У зв'язку з цим у Держдепі США закликали Росію і підтримувані нею сепаратистські сили на окупованому Донбасі припинити вогонь, відвести важке озброєння і забезпечити повний та безперешкодний доступ для спостерігачів ОБСЄ.