Подоляк повідомив, що росіяни завдали ударів по Харківській ТЕЦ-5

Увечері окупанти обстріляли енергетичну інфраструктуру в Україні
Фото: depositphotos.com
Російські окупанти 11 вересня завдали ракетних ударів по Харківській ТЕЦ-5. Про це повідомив у Twitter радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Прямі умисні удари по критичній цивільній інфраструктурі, зокрема по найбільшій Харківській ТЕЦ-5, – це безумовний прояв тероризму Росії та її бажання масово залишити мирних громадян без світла й тепла. Така боягузлива "відповідь" за втечу власної армії з поля бою", – написав він.

Контекст:

Увечері 11 вересня у низці областей України почалися перебої зі світлом та водопостачанням. Про проблеми повідомляли у Харківській, Сумській, Полтавській і Дніпропетровській областях. Місцева влада стверджувала, що перебої почалися через атаки окупантів по критичній інфраструктурі.

Пізніше командування "Схід" Повітряних сил ЗСУ повідомило, що РФ випустила по Україні 11 крилатих ракет, дев'ять із них ЗСУ збили.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що повністю знеструмлено Харківську й Донецьку області, частково Запорізьку, Дніпропетровську, Сумську. Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко написав, що електропостачання зникло після того, як росіяни двома крилатими ракетами влучили по критичній інфраструктурі під Харковом.

Пізніше Тимошенко повідомив, що в Сумській, Дніпропетровській і Полтавській областях на 100% відновлено електропостачання.