Поліція Луганської області перейшла на посилений режим служби через обстріли бойовиків

Через бойовиків поліція Луганської області змушена нести службу в посиленому режимі
Фото: EPA

На територію Луганської області можуть проникнути диверсійно-розвідувальні групи бойовиків для здійснення терактів, повідомила прес-секретар обласної поліції Тетяна Погукай.

Поліція Луганської області перейшла на посилений варіант режиму служби через збільшення кількості обстрілів бойовиками, повідомляє прес-секретар обласного управління Національної поліції Тетяна Погукай у Facebook.

"Із 9.00 години ранку 11 березня 2017 року особовий склад Луганського гарнізону поліції перейшов на посилений варіант несення служби. Таке рішення пов'язане з ускладненням ситуації на підконтрольній українській владі території Луганської області", – зазначила вона.

За її словами, рішення про посилений варіант режиму служби ухвалено також через посилення вогневої активності з боку бойовиків, із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Терористи використовують реактивні системи залпового вогню "Град", 122-мм і 152-мм артилерійські установки, БМП і танки.

Погукай уточнила, що на територію області можуть проникнути диверсійно-розвідувальні групи бойовиків для здійснення терактів.

Вона нагадала, що 11 березня на Луганщині підірвалися на мінах і загинули чотири російські військові, ще три поранені.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.