Поліція затримала групу військовослужбовців ЗСУ, які торгували зброєю із зони ООС

Правоохоронці провели оперативні закупівлі вогнепальної зброї та боєприпасів у зловмисників майже на $15 тис.
Фото: npu.gov.ua

Розкрадання і збут зброї із зони бойових дій налагодили військові з Одеської та Донецької областей, повідомляє пресслужба Нацполіції України.

Поліція затримала групу військовослужбовців Збройних сил України, які торгували зброєю і боєприпасами із зони проведення операції Об'єднаних сил. Про це 8 грудня повідомляє пресслужба Нацполіції України.

За даними правоохоронців, улітку оперативникам департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції повідомили інформацію про те, що деякі військовослужбовці налагодили продаж вогнепальної зброї, вибухівки та боєприпасів на території Одеської та Донецької областей. Для викриття осіб, причетних до розкрадання і незаконного збуту зброї, поліцейським знадобилося шість місяців.

Протягом цього часу правоохоронці встановили організаторів та учасників угруповання, місця зберігання арсеналів зброї та задокументували збут автомата Калашникова, пістолета Макарова, тротилових і димових шашок, підствольного гранатомета, гранат Ф-1 і РГД-5 та запалів до них, бронежилетів і боєприпасів різного калібру. Загалом здійснили оперативні закупівлі вогнепальної зброї та боєприпасів майже на $15 тис.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали членів злочинної групи. Одночасно проводили обшуки за місцями проживання фігурантів та в автомобілях, які зловмисники використовували у своїй злочинній діяльності.

Зараз Головне слідче управління Нацполіції розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Затриманого організатора та ще одного активного учасника угруповання повідомили про підозру.