Полторак: Думаю, Росія буде намагатися тиснути на Україну шляхом гри м'язами

Полторак: Росія не збирається йти мирним шляхом
Фото: ЕРА

Росія не збирається йти мирним шляхом стосовно України, уважає міністр оборони України Степан Полторак.

Повномасштабного вторгнення Росії в Україну найближчим часом не буде. Таку думку в ефірі телеканала "112 Україна" висловив міністр оборони України Степан Полторак.

"Я не думаю, що найближчим часом ми маємо очікувати повномасштабної агресії Російської Федерації. Хоча Росія угруповання військ і на кордоні, й угруповання терористичних військ у Донецьку та Луганську постійно нарощує і продовжує постачання озброєння, техніки, пально-мастильних матеріалів та матеріальних засобів", – сказав він.

Міністр уважає, що Росія "не збирається йти мирним шляхом".

"Думаю, Росія все одно буде намагатися тиснути на Україну шляхом якраз гри м'язами і нарощуванням угруповання своїх військ. Але дуже багато чого буде залежати від того, наскільки будуть готові Збройні сили до зміни ситуації, до зміни обстановки", – заявив Полторак.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США та низка інших держав звинувачують Російську Федерацію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці звинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання і загибель російських солдатів у зоні АТО. У відповідь у РФ стверджували, що на Донбасі воюють російські добровольці.