Полторак заявив, що чисельність миротворчої місії на Донбасі може становити від 10 до 40 тис. військових

Полторак запевнив, що українські військові вміють взаємодіяти з миротворцями
Фото: ЕРА

Кількість миротворців на Донбасі залежить від того, яка мета стоятиме перед місією – підтримання миру чи примусу до миру, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Миротворча місія на Донбасі може налічувати від 10 до 40 тис. осіб. Про це в інтерв'ю "ВВС Україна" розповів міністр оборони України Степан Полторак.

За словами глави Міноборони, кількість миротворців залежить від того, яка мета стоятиме перед місією – підтримання миру чи примусу до миру. У першому випадку йдеться про 10–25 тис. військових, у другому – 35–40 тис.

Полторак додав, що в українських військових величезний досвід участі в миротворчих місіях, тому вони чудово знають, як взаємодіяти з миротворцями. Як розповів міністр, досвід участі у миротворчих місіях ООН є у більше ніж 20 тис. військових.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Представники України, Росії, США, Німеччини та Франції ведуть переговори про розміщення миротворців на Донбасі з вересня 2017 року.

Українська сторона виступає за те, щоб миротворці взяли під контроль усю окуповану територію, зокрема неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.