Полторак заявив, що чисельність Збройних сил України становить 255 тис. осіб

Полторак зазначив, що зараз українські військові всім забезпечені
Фото: mil.gov.ua

За два роки приблизно 130 тис. осіб уклало контракти на службу в Збройних силах України, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Зараз в Україні налічується 255 тис. військовослужбовців Збройних сил України, сказав міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Чисельність Збройних сил була (2014 року. – "ГОРДОН") 146 тис., сьогодні – 255 тис. Сьогодні у нас практично створена професійна армія. Тільки за останні два роки ми підписали контракти зі 130 тис. військовослужбовців – це люди, які вже воювали, які вмотивовані, які досвідчені, які пройшли підготовку, в тому числі з допомогою наших партнерів зі США, Канади, Великобританії. У нас таку підготовку за стандартами Альянсу пройшло вже більше 10 батальйонів, підготовлено близько двох тисяч інструкторів. Цього року ми починаємо готувати вже в складі бригад органи військового управління", – зазначив він.

Полторак додав, що зараз українські військові всім забезпечені. Він наголосив, що розмір грошового утримання зріс за рік у 2,5 раза.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

За оцінками Міністерства оборони України, Збройні сили можуть повністю перейти на контрактну службу до 2020 року.