"Помстимося за Україну!". "Українська команда" у відповідь на російську ракетну атаку відкрила новий збір на ЗСУ

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст
Фото: ТИМОШЕНКО Офіс Президента / Facebook
У відповідь на масовану ракетну атаку волонтерський штаб "Українська команда" відкрив на своєму сайті новий збір на потреби захисників, які пішли у контрнаступ, ідеться в повідомленні організації.

"Помстимось за Україну! Влаштуємо ворогам пекло! Терміновий збір! Забезпечуємо наших бійців теплом! Збираємо на хотпаки та інші засоби обігріву для захисників, які пішли в контрнаступ. Зігрій своїх, щоб вороги палали!" – ідеться в повідомленні волонтерського штабу.

Контекст:

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст. Станом на цей час відомо про обстріли Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, Хмельницького, Житомира, Рівного, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького та Конотопа.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що окупанти випустили по Україні понад 70 ракет, 41 з них вдалося збити українськими засобами протиповітряної оборони. Пізніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що РФ випустила по Україні 83 ракети, 43 з них збили.

Радниця глави МВС України Мар'яна Рева поінформувала, що відомо щонайменше про 10 загиблих і понад 60 поранених унаслідок ранкової атаки РФ.