"Понад 30 ракет типу "Калібр" напоготові". ОК "Південь" попередило про високу небезпеку атак із Чорного моря

Морське угруповання ворога станом на 3 жовтня складається з восьми суден і катерів  ОК "Південь"
Фото: ЕРА

Склад російського флоту в Чорному морі збільшився на два підводні човни. Про це 3 жовтня в ефірі національного телемарафону, який транслює "1+1", розповіла керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, сили ЧФ РФ у регіоні зараз складаються з восьми суден і катерів, які ховаються від шторму й ракет української артилерії за мисом Тарханкут уздовж узбережжя окупованого Криму.

"Зараз вони підтягнули два підводні човни, оснащені ракетами "Калібр", і загальна кількість ракетоносіїв на 3 жовтня становить п'ять одиниць – три надводні та два підводні. Це понад 30 ракет типу "Калібр" напоготові. Отже, висока ракетна небезпека зберігається і нікуди не поділася", – сказала вона.

Спікерка також попередила про високий ризик атак дронів-камікадзе у південних регіонах України. За її словами, ЗСУ поки що недостатньо вивчили їхні технічні характеристики, щоб стверджувати, що сильний вітер і шторм можуть перешкодити вильоту дронів.

Контекст:

Чорноморський флот РФ зазнає труднощів з ефективним контролем моря, повідомила 16 серпня британська розвідка.

30 серпня кілька західних посадовців підтвердили виданню Politico, що ЧФ РФ розбито, його використовують лише в обороні.

За даними Генштабу ЗСУ, з 24 лютого до 28 вересня українські захисники знищили 15 кораблів і катерів окупантів, зокрема великий десантний корабель "Саратов" і флагман Чорноморського флоту РФ – крейсер "Москва".