Поранених бійців ООС доправили до Харкова вертольотом, один із них – у тяжкому стані

Один із поранених – у тяжкому стані, перебуває на апараті штучної вентиляції легенів
Фото: Командування Медичних сил Збройних Сил України / Facebook
У госпіталь у Харкові доправили чотирьох бійців, які дістали поранення 13 липня в Луганській області внаслідок артилерійського обстрілу. Про це повідомляють у Facebook медичні сили ЗСУ.

Стан трьох поранених оцінюють як середньої тяжкості, вони дістали акубаротравму і численні осколкові поранення м'яких тканин кінцівок. В одного з них – черепно-мозкова травма з пошкодженням слухового апарату. Їм надали допомогу в Сєвєродонецьку, у харківському госпіталі проводять перев'язки. Загрози життю немає.

Четвертий поранений – на штучній вентиляції легенів у тяжкому стані.

"У нього важке поєднане поранення шиї, грудної клітки з важким масивним ушкодженням лівої легені з наявністю декількох осколків і осколкове поранення нижніх кінцівок із вогнепальним переломом малогомілкової кістки", – повідомив провідний хірург Харківського військово-медичного клінічного центру Північного регіону Сергій Шипілов.

За його словами, "тяжкому" пацієнту проводять операції: уже видалили два великі осколки з лівої легені, на черзі – видалення осколка з шиї, операція на нозі.

13 липня внаслідок обстрілу на Донбасі загинув український військовий, п'ятеро бійців дістали поранення, один – бойове травмування. Ще двох українських військових було поранено 14 липня.

Контекст:

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

За даними президента України Володимира Зеленського, за час конфлікту загинуло понад 14 тис. осіб.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. На початку 2021 року ситуація на Донбасі загострилася. Українська сторона регулярно заявляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню.