Порошенко обговорив із Меттісом і Волкером уведення на Донбас миротворців ООН і важливість санкцій проти РФ

Зустріч пройшла на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки
Фото: president.gov.ua

Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час переговорів із президентом України Петром Порошенком підтвердив прихильність Сполучених Штатів до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. На зустрічі також були присутні спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін.

Президент України Петро Порошенко на Мюнхенській конференції з питань безпеки зустрівся з міністром оборони США Джеймсом Меттісом і спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, повідомляє прес-служба глави Української держави.

Порошенко подякував американському міністрові за тверду позицію США у питанні підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"В Україні вірять у лідерство Сполучених Штатів Америки в справі зміцнення трансатлантичного фронту протидії російській агресії та спробам розхитування світової законності та порядку", – зазначив президент.

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі і необхідність запровадження на окупованій території миротворчої місії ООН. Співрозмовники наголосили на важливості політики санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Порошенко висловив вдячність за важливі рішення Вашингтона в питанні зміцнення потенціалу Збройних сил України та обороноздатності країни. За його словами, останні рішення американського керівництва є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі.

Меттіс підтвердив тверду прихильність США до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також відзначив суттєвий прогрес країни у реформуванні сфери безпеки й оборони.

На зустрічі також був присутній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Мюнхенська конференція з питань безпеки проходить 16–18 лютого.

Порошенко заявив під час конференції, що весь світ підтримує ініціативу ввести на Донбас місію ООН. Він зазначив, що Москва має шанс проявити здатність до компромісу і погодитися на миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, зокрема й на неконтрольованій частині російсько-українського державного кордону.