Португалія візьме участь у відбудові освітньої інфраструктури Житомира, Ірпеня та Бучі

Кравіньйо зустрівся із Зеленським у Києві 24 серпня
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 24 серпня зустрівся з міністром закордонних справ Португалії Жоау Гомешем Кравіньйо. Про це повідомила пресслужба глави держави.

"Ми вдячні за те, що ви приїхали, не звертаючи уваги на сирени. Я радий, що людей та держав, які також не бояться російської агресії, стає навколо України дедалі більше", – сказав Зеленський.

Президент закликав Португалію запровадити візові обмеження проти російських громадян. Також він подякував країні за участь у другому саміті Кримської платформи та наголосив на важливості збереження питання деокупації Криму на міжнародному порядку денному.

Окремо Кравіньйо і Зеленський обговорили участь Португалії у відбудові освітньої інфраструктури Житомира, а також навчальних закладів міст Ірпінь та Буча Київської області за підтримки муніципалітету португальського міста Кашкайш.

"Відновлення освітніх закладів, які повертають наших школярів до шкіл, студентів в університети, а дітей у дитячі садочки, для нас це є пріоритет. Це перший крок до відновлення нашої держави. Ви одна з перших держав, які фактично вже долучаються до програми відновлення України. Ми вдячні за це"заявив глава держави.

Зеленський висловив сподівання, що Португалія приєднається до відбудови України на глобальному рівні.

Кравіньйо наголосив, що приїхав, щоб передати слова солідарності, а також політичної, гуманітарної підтримки та підтримки у сфері безпеки від президента, прем'єр-міністра, уряду та народу Португалії.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого.

За даними Офісу генпрокурора України станом на 25 серпня, унаслідок російських обстрілів та бомбардувань в Україні пошкоджено 2328 навчальних закладів. З них 289 зруйновані повністю.