Посольство США закликало американців покинути Україну будь-яким транспортом

Продовження ударів Росії по Україні становлять пряму загрозу цивільному населенню, попередили в посольстві США
Фото: ua.usembassy.gov
У зв'язку з масовими атаками Росії по цивільній інфраструктурі в Україні посольство США у Києві закликало американців виїхати із країни. Про це повідомляє сайт дипломатичного відомства.

Громадян США попереджають, що ситуація з безпекою на всій території країни "вкрай нестабільна, і умови можуть погіршитися без попередження".

"Росія почала атаки на цивільну інфраструктуру України, а також на державні об'єкти в Києві й інших місцях. Продовження ударів Росії по Україні становлять пряму загрозу цивільному населенню і цивільній інфраструктурі", – ідеться в повідомленні.

Посольство закликає американців перебувати в сховищі під час ударів і покинути Україну, використовуючи приватний наземний транспорт, коли це буде безпечно.

Контекст:

Із січня 2022 року посольство США рекомендувало співвітчизникам покинути Україну через можливе вторгнення Росії. 24 січня Держдепартамент США дав дозвіл на добровільний від'їзд з України держслужбовцям американського посольства, а їхнім родичам альтернативи не надали – усім наказали повернутися у США.

14 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про переїзд американських дипломатів із Києва до Львова. Посольство у столиці закрили.

18 травня Блінкен повідомив у Twitter, що американське посольство офіційно відновило роботу в Києві, над будівлею диппредставництва підняли прапор США.

14 липня американців в Україні знову закликали негайно покинути країну через ракетні загрози РФ.