Мали розстрілювати всіх, хто вирішив здатися або втекти додому. Снайпер бойовиків розповів про загороджувальні загони "ЛНР"

Снайпер "ЛНР" вирішив здатися українським військовим за програмою "Повернись додому живим"
Фото: Операція Об'єднаних Сил / Facebook

Снайпер так званої "ЛНР" розповів, що у бойовиків сформовані загороджувальні загони, завдання яких – розстрілювати всіх, хто хоче здатися або втекти додому.

За даними снайпера сепаратистів "ЛНР", який вирішив добровільно здатися в полон Збройним силам України, бойовики використовують загороджувальні загони для розстрілу тих, хто вирішив здатися або втекти додому. Про це повідомив пресцентр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

На опублікованому відео житель Луганська розповідає, що вступив на службу до бойовиків у червні 2014 року на посаді снайпера і проходив підготовку під Ростовом-на-Дону. За його словами, "тренували фахівці, грамотно розповідали, тренувалися російською зброєю".

Потім чоловіка скерували на КПП "Михайлівка – Мар'ївка" для контролю громадян, також відправляли будувати бліндажі.

Коли він зрозумів, що його хочуть перевести у загороджувальні загони для розстрілу тих, хто буде здаватися або тікати додому, вирішив із товаришем здатися українським військовим за програмою "Повернись додому живим".

Чоловік пішов у район населеного пункту Золоте-5, а його товариш вирушив північніше. Першому вдалося дійти до української території, а другому ні – його застрелив снайпер із загороджувального загону бойовиків.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть у межах тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія).