Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі в небі над Україною збили чотири ракети й дрон. Імовірно, є неврахована ракета

Українська ППО збила всі ракети, які вночі 25 серпня РФ запустила по Україні
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook

У ніч на 25 серпня українські сили протиповітряної оборони збили над Україною чотири ракети й один дрон-камікадзе. Про це в Telegram повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

"Уночі 25 серпня 2023 року противник завдав удару ракетами повітряного і морського базування з акваторій Чорного й Азовського морів. У напрямку південних областей із літаків Су-34 було випущено дві керовані авіаційні ракети Х-59 із Чорного моря і дві крилаті ракети "Калібр" – із малого ракетного корабля з Азовського моря", – уточнили у ПС ЗСУ.

Окрім того, було зафіксовано запуск одного ударного безпілотника Shahed із напрямку Приморсько-Ахтарська (РФ).

"Усі п'ять цілей знищено силами та засобами Повітряних сил. Ракети – в межах Одеської, ударний БПЛА – у Дніпропетровській області", – відзвітували військові.

Водночас голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram уранці 25 серпня заявив, що вночі українські захисники з повітряного командування "Схід" знищили над Дніпропетровською областю ворожий безпілотник і ракету, уламки якої пошкодили приватний будинок і газопровід у Грушівській громаді Криворізького району. Враховуючи, що чотири ракети знищили в Одеській області, голова ОВА, імовірно, повідомляє про п'яту збиту за ніч ракету.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський 20 серпня заявив, що РФ із початку повномасштабної війни застосувала проти України понад 6,5 тис. ракет і більш ніж 3,5 тис. ударних дронів.