ППО й боєприпаси. США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1,2 млрд

Пентагон повідомив, що новий пакет допомоги нададуть у межах Ініціативи сприяння безпеці України
Фото: depositphotos.com
США надають Україні новий пакет військової допомоги на $1,2 млрд. Про це 9 травня повідомила пресслужба міноборони США.

"Сьогодні міністерство оборони оголосило про новий пакет допомоги у сфері безпеки, щоб підтвердити непохитну підтримку Сполученими Штатами України, зокрема для зміцнення її протиповітряної оборони й задоволення потреб в артилерійських боєприпасах", – ідеться в повідомленні.

Допомогу надають не із запасів міноборони США, а в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), згідно з якою США закуповують ресурси у промисловості чи партнерів.

"Цей пакет USAI підкреслює незмінну відданість США задоволенню найнагальніших потреб України через розгортання найважливіших короткострокових можливостей, як-от системи ППО й боєприпаси, а також нарощування потенціалу Збройних сил України для захисту своєї території та стримування російської агресії протягом тривалого часу. Це передбачає використання додаткових 155-мм артилерійських снарядів і технічну підтримку, щоб Україна могла краще обслуговувати свої системи й обладнання", – додали у пресслужбі.

У новий пакет входять:

  • додаткові засоби ППО й боєприпаси;
  • обладнання для інтеграції західних пускових установок ППО, ракет і радарів із системами ППО України;
  • боєприпаси для протидії безпілотним авіаційним системам;
  • 155-мм артилерійські боєприпаси;
  • комерційні послуги супутникової зйомки;
  • навчання, технічне обслуговування й підтримка діяльності.

"Сполучені Штати й далі працюватимуть зі своїми союзниками й партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою й довгострокових потреб у допомозі у сфері безпеки", – наголосили в Пентагоні.

Пресслужба міноборони США оголосила, що станом на 9 травня загалом Сполучені Штати виділили Україні допомогу у сфері безпеки на понад $37,6 млрд від початку правління адміністрації Джо Байдена, зокрема понад $36,9 млрд від початку неспровокованого й жорстокого вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Контекст:

США послідовно підтримують Україну в боротьбі з російською агресією, надаючи гуманітарну, фінансову й військову допомогу.

Про попередній пакет військової допомоги для України США оголошували 3 травня. Його обсяг – $300 млн.