Під час обстрілу на Донбасі, в якому загинув комбриг бойовиків, дістав поранення звукооператор телеканала "Россия 1"

Українська армія накрила позиції бойовиків
Скріншот: Россия 24 / YouTube

На телеканалі "Россия 1" повідомили, що на Донбасі під час обстрілу з боку Збройних сил України загинув командир підрозділу бойовиків "ДНР" "Пятнашка" Олег Мамієв і постраждала їхня знімальна група.

Знімальна група російського федерального телеканала "Россия 1", яка перебуває на позиціях бойовиків на Донбасі, потрапила під обстріл української армії, унаслідок чого дістав поранення звукооператор Ігор Уклеїн. Під час цього самого обстрілу було убито командира підрозділу бойовиків "ДНР" "Пятнашку", уродженця Північної Осетії Олег Мамієва. Про це у прямому ефірі повідомив телеканал "Россия 1".

Російський військовий кореспондент на Донбасі Олександр Солодков розповів, що вони "просто працювали" і знімали бій. За його словами, протиборчі сторони "перекидалися гранатами" і вели вогонь із великокаліберних кулеметів.

"Павло Видрін та Ігор Уклеїн перебували зовсім поруч з Олегом Мамієвим. І я там був теж. Але постраждав найбільше Уклеїн. І Видріну дісталося. Гроно гранат залетіло в окопи, розірвалося, і Мамієв із рацією в руках, коли він керував боєм, його уразили осколки", – заявив він.

Солодков розповів, що пораненого Мамієва швидко вивезли в госпіталь і він помер на операційному столі. Які поранення дістали російські журналісти, він не уточнив.

Про смерть Мамієва в ніч на 18 травня повідомив російський письменник Захар Прилєпін, який співпрацює із бойовиками .

На сайті союзу добровольців Донбасу повідомляють, що Мамієв жив у Владикавказі, а 2014 року приїхав у Донецьку область, де "став на захист мирних громадян, проти яких Україна розв'язала війну".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.