Пригожин заявив, що російська армія тікає під Бахмутом, тому що завдання їй ставлять "через дупу"

Пригожин поскаржився на абсолютну тупість російського командування
Скріншот: Пресс-служба Пригожина / Telegram

Армія Росії "гниє з голови" і дістає некомпетентні накази. Про це власник визнаної у світі злочинною організацією російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин каже на відео, яке 9 травня опублікувала його пресслужба в Telegram.

Бізнесмен розповів, що один із підрозділів міністерства оборони РФ 9 травня покинув позиції під Бахмутом. Ідеться про 72-гу бригаду міністерства оборони РФ, яка "просто взяла і драпанула", оголивши фронт завширшки майже 2 км.

За його словами, армія окупантів відступає через "абсолютну тупість її керівництва".

"Це проблема не солдатів, це проблема тих, хто ними керує, хто ставить завдання. І риба гниє з голови, тому, якщо завдання ставлять через дупу, солдат іде з окопів, тому що марно гинути не потрібно. Солдат може загинути, і, на жаль, так часто буває. Але солдат не має гинути через абсолютну тупість його керівництва", – сказав Пригожин.

Говорячи про брак снарядів для ПВК, він звинуватив у проблемах війни такого собі "дідуся", який не розуміє ситуації на фронті.

"Замість того, щоб віддавати їх [боєприпаси] у війська, їх накопичують на якихось складах. Для чого, ніхто не знає. І замість того, щоб витратити снаряд, убити противника, зберегти життя нашого солдата, убивають наших солдатів, а щасливий дідусь думає, що йому добре. А що робити далі країні? Якщо виявиться, що він має рацію, дай бог усім здоров'я. А от що робити країні, що робити нашим дітям, онукам, майбутньому Росії і як виграти війну, якщо раптом випадково, я просто припускаю, виявиться, що цей дідусь закінчений мудак?" – каже на відео Пригожин.

Контекст:

5 травня Пригожин записав звернення, у якому заявив, що вагнерівці передадуть свої позиції під Бахмутом підрозділам міноборони РФ 10 травня, оскільки в них бракує снарядів. На іншому відео він на тлі вбитих найманців із використанням нецензурних висловів звернувся до міністра оборони РФ Сергія Шойгу й начальника Генерального штабу збройних сил РФ Валерія Герасимова з вимогою дати його найманцям боєприпаси для війни проти української армії.

Речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив 5 травня, що насправді "Вагнеру" бракує живої сили і Пригожин шукає причину, щоб піти з Бахмута.