"Приписів ЄСПЛ Росія більше не виконує". Пєсков заявив, що долю британських полонених вирішуватимуть бойовики "ДНР"

Пєсков додав, що питання подальшої долі полонених британців необхідно обговорювати з ватажками "ДНР"
Фото: EPA
Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи ситуацію із засудженими до смерті бойовиками "ДНР" полоненими британцями, заявив, що РФ більше не виконує вимог Європейського суду з прав людини, котрий вимагав від РФ не допустити страти.

"Ви знаєте, що приписів ЄСПЛ Росія більше не виконує. Це єдине, що можна сказати", – зазначив прессекретар російського президента, якого цитує "Інтерфакс".

У коментарі каналу РЕН ТВ Пєсков додав, що питання подальшої долі полонених британців необхідно обговорювати з ватажками "ДНР".

Контекст:

Так званий суд терористичної організації "ДНР" 9 червня засудив британців Ейдона Асліна та Шона Піннера, а також марокканця Саадуна Брагіма до страти за участь у війні на боці України. Зокрема, їх визнали винними "в найманстві та скоєнні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного ладу "ДНР".

За інформацією російського "Інтерфаксу", Піннер та Аслін здалися в полон у Маріуполі в середині квітня. Саадун 12 березня здався в полон у Волновасі.

Міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс категорично засудила смертний вирок двом британським військовополоненим, затриманим "російськими маріонетками" на Донбасі.

У МЗС України заявили, що уряд і далі докладатиме максимальних зусиль для звільнення всіх захисників країни, зокрема громадян інших держав, які воюють у складі ЗСУ.