"Просто так ракету "Іскандер" не випускають". Ігнат розповів, що окупанти детально аналізують дані розвідки перед ударом по Україні

Ракета "Іскандер" коштує мільйони, в окупантів їх небагато загалом, зазначив Ігнат
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)

Російські окупанти перед завданням ударів по території України дорогими ракетами "Іскандер" аналізують дані своєї розвідки. Про це 6 жовтня в ефірі "Українського радіо" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Уся інформація перед ударом ретельно аналізується, вивчається. Просто так ракету "Іскандер" вони не випускають. Ракета коштує мільйони, у них їх небагато загалом. Тому противник детально прораховує плани, використовує всі дані розвідок", – сказав Ігнат.

За його словами, координувати удари, особливо у прифронтових містах, можуть агенти країни-агресора РФ.

Крім того, окупанти "фактично без проблем" прослуховують будь-які телефони мобільних операторів, також це роблять і з соцмережами, де користувачі часто обмінюються інформацією, додав Ігнат.

"Це все читається, тому будь-яка інформація може бути ворогом використана й використовується 100%. Тому деталізувати, обговорювати телефоном що і де саме відбувається, хто і куди їде, не варто! Бо все це буде проаналізовано і використано ворогом проти України", – підкреслив речник ПС ЗСУ.

Контекст:

Російські окупанти від початку повномасштабного нападу у лютому минулого року обстрілюють територію України ракетами, зокрема типу "Іскандер".

5 жовтня окупанти вдарили ракетою "Іскандер" по селу Гроза Куп'янського району Харківської області. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що у сільському кафе під час обстрілу відбувалися поминки за загиблим на фронті українським військовослужбовцем. За даними станом на ранок 6 жовтня, загинуло 52 особи.

Ігнат казав, що російські окупанти могли завдати удару по Грозі з Воронезької області РФ.