Пушилін заявив, що підтримує ініціативу української опозиції щодо "прямих переговорів" із Києвом

Пушилін каже, що хоче миру
Фото: dan-news.info

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін закликав лідерів Німеччини і Франції Ангелу Меркель та Еммануеля Макрона сприяти його переговорам із президентом України Петром Порошенком.

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що готовий вести прямий діалог з українською владою для досягнення миру на Донбасі. Про це пише підконтрольне бойовикам агентство ДАН.

"Донбас послідовно виступає за продовження переговорів у Мінську, усіляко підтримуємо ініціативу українських опозиційних політиків до інтенсифікації переговорів. Висловлюємо готовність до переговорів – відновлення прямого діалогу з Києвом. Відповідально заявляємо про готовність до досягнення миру на Україні і в Донбасі", – підкреслив Пушилін.

Він звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона з проханням вплинути на президента України Петра Порошенка та сприяти організації прямих переговорів.

Представники української влади раніше не раз заявляли, що Україна не буде вести жодних прямих переговорів із "маріонетками Кремля". "Київ говоритиме з Москвою, ідеологом і спонсором війни на Донбасі, з окупантом, який має піти геть", – зазначала одна з представників України на переговорах у Минську, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Пушилін став ватажком "ДНР" після того, як 31 серпня 2018 року в Донецьку було вбито Олександра Захарченка.