Radio Free Europe опублікувало запис вибуху автомобіля місії ОБСЄ в Луганській області. Відео

У місії ОБСЄ стверджували, що патруль їхав запланованим маршрутом
Скріншот: Radio Free Europe/Radio Liberty / YouTube

Radio Free Europe / Radio Liberty (міжнародна служба "Радіо Свобода") опублікувала на своєму сайті відеозапис вибуху автомобіля спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який стався 23 квітня на окупованій частині Луганської області. Видання зазначає, що отримало відео від офіційного українського джерела. Можна бачити кілька броньованих позашляховиків із символікою ОБСЄ, потім спалах і стовп диму. Було підірвано другу машину з двох. Загинув 36-річний парамедик зі США Джозеф Стоун, двоє співробітників місії були поранені. У розпорядженні редакції є довший фрагмент, на ньому через дев'ять хвилин після вибуху до місця події під'їжджає невідомий автомобіль, ідеться в публікації.

23 квітня на контрольованій бойовиками частині Луганської області підірвався автомобіль патруля СММ ОБСЄ. Унаслідок вибуху загинув один співробітник місії, ще двоє дістали поранення.

Терористи заявляли, що автомобіль ОБСЄ, який підірвався на міні, відхилився від "основного маршруту".

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг стверджує, що проїзд патруля цією дорогою був запланований, а заклали міну спеціально.

Держдепартамент США закликав Росію чинити тиск на бойовиків, щоб ОБСЄ змогла провести повноцінне розслідування загибелі американського громадянина.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією у всіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ.