Ракетний потенціал РФ зменшується – ГУР Міноборони України

29 грудня РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні
Фото: EPA
Ракетний потенціал Росії зменшується. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов 29 грудня в ефірі загальнонаціонального телемарафону, який транслював канал ICTV.

"Можемо помітити динаміку збільшення інтервалів між ракетними ударами і зменшення кількості ракет, які були випущені, порівняно з першими масованими ракетними ударами по критичній інфраструктурі. Насправді, ракетний потенціал ворога зменшується. Вони не можуть підтримувати таку високу інтенсивність і з точки зору регулярності, і з точки зору кількості", – заявив він.

За словами Юсова, Україна готується до кожної такої атаки, щоб мінімізувати наслідки.

Контекст:

Уранці 29 грудня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. За попередніми даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, РФ випустила по Україні 69 ракет, 54 з них збили сили ППО. Окрім того, вночі ЗСУ знищили 11 дронів-камікадзе Shahed-131/136 на східному напрямку, проінформувало командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

Росія атакувала 10 областей України, пошкоджено 28 об'єктів, із них 10 – критичної інфраструктури, розповіли у ДСНС.

Міністр енергетики повідомив про "певні пошкодження об'єктів генерації й електромереж" і попередив, що відбуватимуться аварійні вимкнення світла.

Унаслідок масованого ракетного удару Росії по Україні 29 грудня загинуло троє людей, шістьох було поранено, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.