Ракетний удар РФ по Сумах. Зруйновано корпус навчального закладу, одна людина загинула, п'ятеро постраждали

Унаслідок удару РФ зруйновано один із корпусів навчального закладу
Фото: su.npu.gov.ua
Унаслідок ракетного удару країни-агресора по навчальному закладу 29 липня в Сумах загинула одна людина, ще п'ятеро дістали поранення, усі вони – цивільні. Про це поінформувала пресслужба обласного управління поліції.

"Суспільне" уточнило, що внаслідок удару російської ракети зруйновано один із корпусів навчального закладу, там сталася пожежа, яку гасять рятувальники.

Фото: su.npu.gov.ua

У довколишніх будинках вибито вікна. Пошкоджено будівлю православного храму, розташованого поруч із місцем прильоту ракети.

Поліція за фактом ракетного удару відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни.

РФ ударила ракетою по Сумах увечері 29 липня.

Відео: ПОЛІЦІЯ СУМЩИНИ / YouTube

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

На початку квітня 2022 року північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють цей регіон із російської території і завдають авіаударів.

У травні 2023-го окупанти збільшили кількість обстрілів Чернігівської, Сумської та Харківської областей, поінформували в Міноборони України.

У червні 2023 року командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв закликав жителів прикордонних територій Сумської області евакуюватися. За його повідомленням, кордон України на півночі зміцнюють мінними полями і протитанковими ровами. За його словами, державний кордон у цьому районі практично повністю непрохідний для окупантів.