Рани, політравми, переломи. Лікарі розповіли про стан постраждалих унаслідок ракетного удару окупантів по Кривому Рогу

Частину постраждалих унаслідок удару по дев'ятиповерхівці у Кривому Розі госпіталізували, частину лікуватимуть амбулаторно
Фото: Офіс Генерального прокурора / Telegram

Медична допомога після ракетного удару по багатоповерховому житловому будинку у Кривому Розі Дніпропетровської області знадобилася і жителям двох сусідніх будинків. Про це повідомив у Telegram місцевий телеканал "Перший міський".

До Криворізької міської клінічної лікарні №2 надійшло 20 поранених унаслідок російського удару по багатоповерхівці 31 липня, із них троє пацієнтів у реанімації. Про це "Першому міському" розповіли завідувач відділу політравми Юрій Пашков і головна лікарка медзакладу Олена Климович.

За інформацією Пашкова, до лікарні надійшли 20 поранених: 13 чоловіків і семеро жінок. Із них троє пацієнтів тяжкі, 14 – у стані середньої тяжкості.

Лікар уточнив, що кілька людей перебувають у реанімації. Унаслідок атаки люди дістали осколкові поранення, забиття м'яких тканин, політравми, переломи нижніх кінцівок, додав він.

Климович розповіла, що трьом пацієнтам надали допомогу амбулаторно, у травмпункті. Потерпілим зробили перев'язування, пацієнти надалі проходитимуть лікування вдома, зазначила вона.

Щодо 17 постраждалих, які надійшли у стаціонар лікарні №2, то важким пацієнтам, як розповіли лікарі, надали допомогу в операційних залах.

Повідомляють, що у лікарню потрапили не лише жителі зруйнованого будинку, а й жителі двох сусідніх будинків, а також поранені після прильоту по навчальному закладу.

Контекст:

Російські окупанти обстріляли Кривий Ріг Дніпропетровської області приблизно 9.00 31 липня. Повітряні сили Збройних сил України раніше повідомляли про балістичну загрозу у Дніпропетровській області.

За даними міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, одна ракета влучила в чотириповерховий навчальний заклад, друга – у дев'ятиповерховий житловий будинок, там зруйновано секції із четвертого до дев'ятого поверху. Клименко розповідав про двох загиблих і 20 постраждалих унаслідок удару. Пізніше голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомляв про 31 постраждалого, серед яких четверо дітей. Станом на 16.40 31 липня Лисак поінформував про п'ятьох загиблих і 64 постраждалих.