"Реальний запах "русского мира". Подоляк відреагував на відео зі стратою окупантами українського полоненого

Подоляк заявив, що відео страти є свідченням кровожерливості країни-окупанта Росії
Фото: president.gov.ua

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував 12 квітня у Twitter публікацію в інтернеті відео зі стратою російськими окупантами українського військовослужбовця.

"Російський військовий під запис із насолодою відрізає голову українському полоненому. Щоб довести свою тваринну сутність і ще раз переконати світ у кровожерливості Росії… Можливо, "миротворці", які цинічно пропонують нам "обмінювати землі на мир", нарешті відчують реальний запах "русского мира", – написав Подоляк.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи відео зі стратою українського військового, заявив, що світ має побачити й не може ігнорувати звірства російських окупантів. "Ми нічого не збираємося забувати і прощати вбивць. Закон, відповідальність буде за все. Потрібен програш терору", – сказав український лідер.

Служба безпеки України 12 квітня розпочала розслідування за фактом публікації відео з тортурами й убивством росіянами українського військовослужбовця"Ми знайдемо цих нелюдів. Якщо треба буде дістанемо всюди, де б вони не були: з-під землі чи з того світу. Але за скоєне вони точно понесуть покарання", сказав голова СБУ Василь Малюк.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба порівняв Росію з терористичною "Ісламською державою", закликавши вигнати російських терористів з України й ООН. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що така країна, як Росія, не має головувати в Раді Безпеки ООН і мати право вето.

Контекст:

11 квітня російські Telegram-канали почали розповсюджувати відео зі стратою українського військового. "Росіяни зняли страшне відео жорстокого обезголовлення полоненого українського солдата. Це ще один жахливий злочин російської армії й порушення всіх конвенцій та моральних принципів людства", – прокоментував його український блогер Ігор Лаченков.

Американський канал CNN 11 квітня повідомив про ще одне відео зі стратою двох українських військових. За даними каналу, його опублікували 8 квітня і воно не пов'язане з тим, яке з'явилося 11-го.

Російські окупанти не вперше страчують українських військових, знімаючи це на відео.