Резніков поїхав до Швеції на неформальну зустріч міністрів оборони ЄС

Резніков поїхав до Швеції на зустріч із міністрами оборони країн ЄС
Фото: EPA
Міністр оборони України Олексій Резніков вирушив до Стокгольма (Швеція), де 8 березня відбудеться неформальна зустріч глав міноборони країн Європейського союзу. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"У Швеції розпочалося засідання міністрів оборони ЄС. Я щасливий бути тут. Ми поговоримо про зброю, швидкість у прийнятті рішень і солідарність", заявив Резніков.

Він подякував верховному представнику ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепу Боррелю й міністру оборони Швеції Полу Йонсону за організацію зустрічі.

Зустріч міністрів оборони країни ЄС анонсував Боррель під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки. Він заявив, що необхідно вирішити проблему із браком боєприпасів у ЗСУ. Боррель зазначив, що країни ЄС мають якнайшвидше передати Україні те озброєння, яке зараз є в їхньому розпорядженні, не чекаючи на поповнення запасів.

Контекст:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив 13 лютого, що ЗСУ у війні проти РФ використовують "у рази" більше боєприпасів, ніж передають їхні західні партнери. "Війна в Україні поглинає величезну кількість боєприпасів і виснажує запаси союзників. Нинішній рівень витрат боєприпасів Україною в рази перевищує рівень нашого виробництва", – зазначив генсек Альянсу.

За даними ЗМІ, українські військові протягом доби використовують річне замовлення артснарядів невеликої країни Європи.