Резніков роз'яснив порядок голосування переселенців на місцевих виборах

Переселенці в Україні дістали право голосувати на місцевих виборах
Фото: ЕРА

Щоб проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня, внутрішньо переміщені особи мають до 10 вересня звернутися до органу ведення Держреєстру виборців України за новою виборчою адресою, повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

1,5 млн українців – внутрішньо переміщених осіб повинні мати можливість реалізувати своє право голосу на місцевих виборах. Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков у програмі "5 вопросов на злобу дня" на телеканалі "Дім".

За його словами, щоб переселенці могли проголосувати на місцевих виборах, їм необхідно зареєструватися до 10 вересня в Державному реєстрі виборців України.

Для цього потрібні паспорт, довідка внутрішньо переміщеної особи і документи, що підтверджують законне перебування в населеному пункті, де громадянин збирається проголосувати на місцевих виборах, зазначив Резніков.

"Вони працюють, вони платять податки, від усіх їхніх зарплат відраховують відповідний податок, і багато іншої користі вони приносять. То чому ж їм не дати таку можливість, наповнюючи своєю працею, своїми зусиллями, своєю енергією місцеві громади, зокрема взяти участь у голосуванні?" – підкреслив віцепрем'єр.

Місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, окрім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької і Луганської областей. Виборча кампанія стартує 5 вересня.